По какъв начин да представим изработката си?

Графичен, уеб дизайн и т.н.
Post Reply
User avatar
ReallistCC
Потребител
Потребител
Posts: 616
Joined: 21 Jan 2011, 16:35
Skype: niki_jmakin
CS Nick: BCA # 'Alone (-_0
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: alonepowa
Contact:

По какъв начин да представим изработката си?

Post by ReallistCC »

Темата я пиша с чисто информативна цел, тъй като от както съм регистриран в този форум и от както следя този раздел, то 99% от нещата които съм видял в този раздел са били "първи" изработки и тем подобни неприятни за окото 'творения'. Това е върховната ми критика за ВСЕКИ писал в този раздел.
*За да представите изработка, за да искате критика кое да подобрите, кое е зле и т.н. вашата изработка ТРЯБВА да бъде на такова ниво че да е възможно да и се даде критика, първи дизайни тук не фигурират, НЯМА как да дадеш правилна 'оценка' прикрепена с аргумент на нещо което е в стил 2001 и е на светлинни години от това което можеш да наречеш "Уеб дизайн".
- Като за начало, това го повтарям във всяка тема, ама уви никой не ме слуша... Влезте Тук или Тук или пък може би Тук или просто напишете в google - Web design и разглеждайте, малко поне да ви стане ясно какво е на мода в близките месеци, или даже години.

- След това можете да влезете тук примерно, да си харесате някой безплатен .psd файл на някой дизайн, разбира се не най-сложният, някой по семпъл, изчистен и красив - като този например, след като го изтеглите - отваряте го, започвате от последният layer и ги switch-вате на invisible до първият, след това започвате от Номер 1, до последният ги switch-вате отново на visible. По този начин разглеждате всеки layer какво прави, ако е твърде малко за да го забележите, натиснете CTRL+ ляв бутон на мишката върху layer-a и така ще се маркира за да видите какъв елемент е, след това CTRL+D (За демаркиране) и продължавате със explore-ването на layer-ите.

- Повторете това 10/12/13/15 пъти или колкото смятате че ви е нужно за да разберете долу горе какво, къде, как се прави.

- Следващата стъпка е да направите "Ре-дизайн" на .free PSD, лесно и просто, гледате какво прави даденият layer, даденият елемент и го копирате на ВАШ документ, може в различен цвят, ако не е важен елемент - в различен размер, ако е кутия може със заоблени ъгли вместо с остри или обратното и т.н. - Повторете това поне 10-тина пъти за да разберете кое с кое пасва, кое с кое НЕ пасва, може някой друг shape, филтър, шрифт да ви потрябва които да изтеглите от интернет, може този филтър, шрифт, shape или друго да ви потрябва в бъдеще отново.

- Нещата затрудняват, харесайте си дизайн от първите линкове които споделих - Този, този или пък може би този, отново НЕ много сложен, някой семпъл, изчистен, без много завъртулки, екстри, глупости. Опитаите се да направите "Ре-дизайн" на дизайна които сте си харесали! Как е? По-трудно от това да имаш готово .PSD от което да гледаш всичко? Свеждаите промените до минимум, правете първите си ре-дизайни колко се може по еднакви с оригинала, защото ако промените това тук което ви е трудно да го направите, и другото което също ви е трудно, и третото което пък ви мързи да го направите, то така става като ония опити за "дизайн" които са в този раздел.

- След 10/15 страници и повече със изгледани дизайни, след 10/15 free .psd-та предледани обстойно, след 5/7/9 ре-дизайна по готово .psd и след 2/3/4/5 ре-дизайна без .psd, само по изглед, то вече вашият опит и най-важното вашето въображение са (би трябвало поне де) достатъчно развити за да запретнете ръкави и да започнете да работите по вашият ПЪРВИ дизайн, във които няма да има box-ове които блуждаят из пространството, няма да има излизащи черти от където ви падне, няма да има огромни непропорционални и неподхождащи шрифтове и shape-ове из целият дизайн, няма да има странно подбрани непасващи си цветове, няма да има наредени 3 колонки кутии и шрифт в тях, ще има старание, класа, стил, качество, приятни за очите цветове и шрифтове, интересни box-ове, интересни и стилни менюта и всичко което ви хрумне.

- Чак след като сте изпълнили всички тези стъпки, направете тема с заглавие "Моят първи уеб дизайн", чак тогава искаите оценка и критика, за тези които смятат да се задържат в правенето на уеб дизайн, или други уеб&графични елементи, направете си регистрация в Deviantart, много хора ще ви дадат хубава критика.

Полезни линкове за бъдещият "уеб дизайнер": DeviantART, Bèhance, dafont.com, 99designs.
User avatar
G-Welcome
Потребител
Потребител
Posts: 165
Joined: 19 Jan 2014, 17:21
Skype: the_welme
CS Nick: too fasT
Favorite version: CS: 1.6

Re: По какъв начин да представим изработката си?

Post by G-Welcome »

Наистина. Малко се позаинтересувайте. Качвате масово дизайни, стилове и всякакви изработки, споменавайки, че не сте дали всичко от себе си, но искате оценка на вашата изработка.. Не, че разбирам особено то PhotoShop, че да критикувам, но вие качвате всякакви грозни дизайни и го знаете, но искате оценка.. Гледайте уроци в интернет, питайте добри дизайнери и знаещи на тема PhotoShop за да ви помогнат и да станете добри. Когато направите наистина впечатляващ дизайн го покажете на всички и искайте оценка, за да може да видите какво е/не е наред в него и от какво има/няма нужда. Много е полезна тази тема. Браво на автора.
Post Reply

Return to “Дизайн”