Как да намалим лага

В този раздел ще намерите много полезни теми, свързани с CS 1.6

В темите можете да пишете единствено ако имате въпрос, свързан с конкретния урок!
User avatar
iVoka
CS-bg.info Admin
CS-bg.info Admin
Posts: 1317
Joined: 29 Jun 2007, 12:21
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: ivobg92
Contact:

Как да намалим лага

Post by iVoka »

Вариант 1 (без инсталиране на нищо):

1. Пускате hlds.exe.
2. Натискате едновременно CTRL+ALT+DEL и сте в Task manager-а.
3. От таб Processes намирате hlds.exe, цъкате върху него с дясното копче, посочвате от менюто Set Priority и го нагласяте на High.
После, за всеки случай, цъкате повторно на High и влизате във вашия dedicated сървър за да видите разликата в пинга.

Източник на този метод: ANHIMILATORA.


Вариант 2 — Metamod-P:

Изтегляте новия Metamod-P, който представлява подобрен Metamod, по-оптимизиран от оригиналния. Инстралацията му е елементарна: поставяте metamod.dll на мястото на сегашния ви в папката cstrike/addons/metamod/dlls.



Вариант 3 — добавяне на ping booster към Metamod-а:
Този вариант представлява инсталиране на програмка (.dll файл) към Metamod-а, който подобрява стойностите на пинга в сървъра.

В CS-bg ви предлагаме 4 вида буустъри:
  • mmtimer — препоръчвам този!; —
  • WINHL-Booster;
  • Ping Booster;
  • Booster Lite;
Избери и изтегли.



Ако продължава да лагва във вашия сървър, значи е дошло време за ъпгрейд и преминаване към по-добър интернет.
Last edited by Bai Shushul on 30 May 2011, 18:44, edited 9 times in total.
User avatar
DeLiriuM
Потребител
Потребител
Posts: 162
Joined: 01 Jul 2007, 11:27
Favorite version: CS: 1.6
Contact:

Post by DeLiriuM »

EnCo[R]E wrote:
Mentata wrote:значи лага се намалява с програма пинг боостер да знате намалява некаде 10% лага не е кои знае колко ама става :)
Да бе 10%... от 60 fps ме хвърля на 230-240 като си сложа 1-2 Booster-а.
Странно, ама максимум fps-to на counter-strike-а под windows e 100. Ти как така стигаш 230-240 ?

И как ще сложиш 2 буустера. Какъв е смисъла. Отговора е ясен - няма смисъл. Буустера не намалява лага в сървъра, само покачва фпс-то на НЯКОИ потребители и то минимално. С 5 % в най-добрия случай.
User avatar
Maniac
V.I.P
V.I.P
Posts: 134
Joined: 29 Jun 2007, 17:24
CS Nick: Maniac
Favorite version: CS: 1.6
Contact:

Мнение

Post by Maniac »

Здравейте!

Реших да драсна един-два реда, поради това, че постоянно се оплаквате от лаг, а съм напълно сигурен, че поне 60% от лага е от вас. Това се дължи на наличието на вируси/spyware/malware/adware и много програми, които харчат много рам. Относно програмите, които харчат рам ви препоръчвам да се отървете от тях, а ако ви са нужни изтеглете по-стара версия. Например вашия skype съм сигурен, че е нова версия и когато влезе в CS направо откачате от този лаг, това идва от skype. Вчера имах лаг 120, махнах скайп, сложих стара версия и имах лаг 15/20.

Като начало спрете всякакви програми, които биха могли да претоварят компютъра ви (skype, icq и прочие). Докато извършвате някой стъпки ще ви е нужнен ActiveX, а той се поддържа от Internet Explorer.

1. Като начало, трябва да се убедите, че нямате вируси в компютъра. Тъй като съм превърженик на ESET и неговите продукти, Ви предлагам да използваме техния on-line scanner. Макар и бета версия върши невероятна работа. Влезте в Internet Explorer и отидете на: http://www.eset.com/threat-center/cac.php . Сложете отметка, разбира се, ако няма, на "YES, i accept the Terms of Use" и натиснете бутона "START". Сега изчакайте да зареди и, ако от горе излезе жълта лента натиснете десният бутон, а с левия натиснете "Инсталирай ActiveX" и натиснете бутона "Start". Сега ще се инсталира. Сложете отметка на "Remove found threats", така ще изтрива, всички намерени вируси и натиснете "Scan". Изчакайте докато завърши сканирането и преминете към стъпка "2".

2. Сега е добре да се сканира за Spyware/Adware и прочие. За тази цел ще използваме също Internet Explorer и Ewido. Отверете IE и отидете на http://www.ewido.net/en/onlinescan/ . Ако ви излезне жълта лента натиснете с десен бутон, а с ляв "Инсталирай ActiveX". Изчакайте докато се обнови. Сега ще се покажат какви са възможните неща, които може да се сканират. Махнете отметката само на "cookies" и натиснете "Start Scan". Изчакайте докато завърши със сканирането и ако нещо открие натиснете бутона "Remove infections".

3. Така компютъра Ви ще бъде изчистен, задължително, ако нямате Firewall (защитна стена) използвайте тази на Windows, като влезете в Start > Control Panel > Security Center. Изберете Firewall, в долната част на прозореца. От там включете, като сложите отметка и на долното квадратче. Също така ви препоръчвам, често да обновявате Windows си независимо от това дали от сайта на Microsoft или от Automatic Updates. Също така хвърлете едно око на статията за програма WinXP Manager - http://softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1927 . Това е универсална програма, с която може да ускорите и подобрите своя компютър. Има ефект лично съм я опитал. Може да си я изтеглете от http://www.data.bg/f.php?fid=4244357 с вграден KeyGen.

4. Рестартирайте компютъра си и проверете има ли ефект.

Успех!
User avatar
RipEr
Потребител
Потребител
Posts: 12
Joined: 13 Jan 2008, 02:55
CS Nick: RipEr
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: teoeteo
Location: Италия

Post by RipEr »

Значи, мога да ви кажа абсолютно всичко функционира перфектно!!! Аз изпробвах метода с Ctrl+Alt+Del, намалява лага от например:
- ималисте 20, с горе посоченият метод го намалява на 5 (така стана на моят сървър)
- после използвайте BoosterLite (препоръчвам ви го), той намалява още повече, с около 30%;
- и накрая (естествено не е от последните неща, даже това 1-то нещо което трябва да имате), да имате достачно добро PC, 2048 MB RAM, 320 GB Hard Disk, добър процесор и качестевенна ADSL връзка, минимум 7 MegaBit-а.

Това е всичко, което исках да ви препоръчам!!!
Тези уроци, в този форум са повече от достатачни..., всичко това го постигнах благодарение на тези "златни" уроци!!!
Благодаря ня всички ви!
:o 8) :o
Last edited by RipEr on 21 Apr 2008, 18:30, edited 1 time in total.
User avatar
Barathrum
Потребител
Потребител
Posts: 15
Joined: 28 Jul 2008, 16:52

Re: Как да намалим лага?!

Post by Barathrum »

Предварително се извинявам на модераторите и Ивока за това което ще напиша след малко но така трябва да е:

Във тази тема имаше няколко много ламерски отговора като например някой беше казал че за да направиш сървър без лаг ти трябва 2гб рам 7 МБита нет и тем подобни простотии... На този пич ще му кажа: хората тук питат как да намалят лага на сървърите си които "изхранват" с pc-та с по малки конфигурации. Мислиш ли че ако имахме такива pc-та щяхме да направим темата бе идиот... Или пък друг беше казал аз съм на бтк значи че съсм хакер така ли? Аз на него му казвам: Не значи че си ЛАГАВ... И още нещо ще ви кажа... Като сте ламери поне не пишете отговори а само питайте и благодарете на модераторите ивока и другите които си губят ценното време да ви обясняват за тия работи... :rant:

И за да обобщя: За да намалите лага на "некадърно" pc , Изчистете го от вируси, преинсталирайте си OS (операционна система) и който иска да минава на линукс да помисли малко от каде ще си намери драйвери така като линукс са бъгави копелдаци... Настройте си рейт стойностите на сървъра, БАНВАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО АБОНАТИ НА БТК защото ако не са хакери ще са лагъри и обратното. Изключвайте скайп и антивирусни програми докато сървъра е пуснат, махнете глезотиите като ненужни плугини, картинка на десктопа. Изчистете си компа от ПОРНО и темподобни... Не теглете от нета докато Сървъра е пуснат. Отворете поне единия от страничните капаци на компа си за да се охлажда по добре. Не си правете труда да инсталирате по 70 - 80 пинг бустъра понеже не вършат никва работа а затормозяват компа ви.. 1 е достатъчен. Инсталирайте си метамода защото наистина действа... ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПИНГ, ЛАТЕНСИ И ЛАГ... Някой беше казал че намалявайки пинга и латенсито се намалява и лага --- ТОВА СА ПРОСТОТИИ НАПИСАНИ ОТ ЛАМЕР...

Още веднъж се извинявам на Ивока и останалите модератори за обидите и простотиите които съм надрънкал но мисля че на тези хора така трябва да им се обяснява...
-GNG-

Re: Как да намалим лага?!

Post by -GNG- »

"Barathrum" единствения простак който видях тук си ти !
Защо ли,защото не спря да обиждаш. Ти нито си на ти с Linux нито и с каквато и да е OS.
И защо някок да си трие видео файловете (порното) нали за това е дефрегмент.
Повечето абонати на БТК дори имат по-малко латенси от останалите !
Половина меща който написа бяха плод на волбражението ти :@
Спри да обиждаш наляво и надясно защото ти си идиота тук :sarcastic_hand:
kafko

Re: Как да намалим лага?!

Post by kafko »

аз ще ви помогна малко :

в конзолата на сървара (hlds) пишете тези кодове:
sv_minrate 5000
sv_maxrate 25000
sv_minupdaterate 40
sv_maxupdaterate 101
sys_ticrate 10000
а в игра си пишете :
rate 5000

и би трябвало да нямате лаг.Поне при мен от 20 ми падна на 1-3 лага

може и така:
теглите прикачения файл ,слагете го вав cs/cstrike ,влизате в конзолата (hlds) и пишете exec server.cfg :clapp:

http://4storing.com/ckp31/a10e0cbb3c185 ... d17fa.html
User avatar
GriMy
Потребител
Потребител
Posts: 39
Joined: 23 Jun 2009, 14:02
Skype: em1nem4o
CS Nick: GriMy
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: em1nem4o
Contact:

Re: Как да намалим лага?!

Post by GriMy »

Божкееее чета и не вярвам на очите си :mega_shok: . Колко глупости сте написали. Вие имате ли си халхабер от нещата които изписахте :mnmn?: . Та ping/latency това е за какво време се изпраща даден пакет примерно от вас до сървъра и обратно. За неуките - 1. За да има по малко ping/latency във сървъра ви както и във други сървъри ви трябва повече upload скорост ( може да имате 6 Mbita download и 12 Mbita upload и ping/latency ще е повече отколкото при 12Mb dwn i 6Mb up примерно ) 2. Лага ( да приемем че говорите за сечта ) - еми преди да разбирате от нещо не го пишете - ставате смешни. Та за да се намали "Лага" ви е нужен по добър процесор (нямам предвид да е 4-ядрен 3 ghz защото и при 2-ядрен 2ghz който е хубав) поне 256 video и 1gb ram. И незнам кво общо има HDD със Лага :nono: . Другото което е относно БТК - да загубени са но не винаги са лагави и хакери. Давам пример с мен самия, аз имам 19-30 пинг и съм на 6Mb ( за да го намаля използвах командите cl_cmdrate 30 и cl_updaterate 30 ) Но каквито и команди и буустери да слагате, какъвто и да ви е компа на БТК никога няма да се намали ping/latency на другите играчи. Относно IP (Internet protocol) "IP-тата на БТК са статични но не и реални" :reve: :reve: :reve: :reve: Е това се казва ПРОстак. IP-тата биват нереални (тези от вътрешната мрежа) и реални (тези на доставчика ви). Отделно тези реални ip-та се делят на статични и динамични. БТК притежават както статични така и динамични ip-та.

Надявам се да съм бил полезен :)

П.П. Ако има някой който не ме е разбрал иска да разбере какво му е нужно за да си пусне хубав сървър от собствения си комп може да ми пише в скайп (em1nem4o)

П.П.2 Сигурно половината от уроците които има в тоя сайт са пълна простотия които само объркват по "некадърните"
User avatar
IcyZone
Потребител
Потребител
Posts: 1
Joined: 27 Dec 2009, 11:50
Skype: bojidarsladura
CS Nick: ..:Born to Kill:.. Murgo
Favorite version: CS: 1.6
Location: Sofia
Contact:

Re: Как да намалим лага?!

Post by IcyZone »

Мисля, че в урока трябва да се добави за mmtimera --> http://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=40448
User avatar
picha
Потребител
Потребител
Posts: 1
Joined: 09 May 2010, 18:41

Re: Как да намалим лага?!

Post by picha »

ei hora i az imam takauv problem ama kompa mi e na BG i ne moga da namerq tuq gluposti :(
Last edited by lamer4e7o on 14 May 2010, 19:16, edited 1 time in total.
Reason: Беше ти казано в една друга тема да пишеш на кирилица! +1 warn!
User avatar
pero09
Потребител
Потребител
Posts: 2
Joined: 15 Jul 2010, 21:03

Re: Как да намалим лага?!

Post by pero09 »

Направи си нова тема!

~BloodLine_
Last edited by BloodLine_ on 26 Aug 2010, 18:41, edited 2 times in total.
Reason: Нямаше нужда да го цитираш !
User avatar
eLegaHS
Потребител
Потребител
Posts: 8
Joined: 04 Jul 2010, 20:47
Skype: martin.vassilev
CS Nick: ENDASTION - amadoR
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: amador176

Re: Как да намалим лага?!

Post by eLegaHS »

Здравейте на всички.
Първо Picha пиши на кирилица ако още не си разбрал прочети правилата!
Limona и ти можеш да ги прочетеш отново и има един ред където пише да не се използват нежензурни думи дори да слагаш * ! Така сега по темата.
Мисля, че урока е много добър и ще ползвам някой от посочените начини при проблем, наскоро имах проблем с лага в моят сървър добавих пинг буустъри и всичко се оправи.Благодаря на Ивока!
Поздрави. :)
Last edited by Wormag on 31 Aug 2010, 20:49, edited 1 time in total.
Reason: Нарушаваш 2 от правилата. Псевдомодераторство + правилото в раздел "Уроци". Няма как да не ти сложа предупреждение.
User avatar
Grobarq
V.I.P
V.I.P
Posts: 11
Joined: 01 Sep 2009, 08:16

Re: Как да намалим лага?!

Post by Grobarq »

Полезен урок според мен това ще има огромна полза за сички !


Image
User avatar
Qnko941
Потребител
Потребител
Posts: 1
Joined: 17 Sep 2010, 00:03

Re: Как да намалим лага?!

Post by Qnko941 »

Някой може ли да ми помогне през 10-15 сек ми насича и ми изписва това http://prikachi.com/images.php?images/848/2513848a.jpg ?
User avatar
kramer
Потребител
Потребител
Posts: 132
Joined: 09 Apr 2010, 19:18
Favorite version: CS: 1.6

Re: Как да намалим лага?!

Post by kramer »

Qnko941 wrote:Някой може ли да ми помогне през 10-15 сек ми насича и ми изписва това http://prikachi.com/images.php?images/848/2513848a.jpg ?
Това във всички сървъри, в които влизаш ли се показва, или само в някой сървър? Ако е само в някой определе, значи си е от сървъра, но ако е навсякъде, или имаш слаб интернет, или го претоварваш с програми като uTorrent, Skype, Internet Browser и др., които ти точат от интернета... Друг вариант е да ти флуудват рутера, ако имаш такъв, но едва ли... Пробвай да изключиш програмите, които използват интернет и тогава да играеш...
Post Reply

Return to “Уроци”