Как да си направим клип на ЦС 1.6

В този раздел ще намерите много полезни теми, свързани с CS 1.6

В темите можете да пишете единствено ако имате въпрос, свързан с конкретния урок!
Locked
User avatar
CeCo_
Потребител
Потребител
Posts: 5
Joined: 17 Mar 2008, 15:58
Skype: die__hard
CS Nick: John J. Rambo
Favorite version: CS: 1.6
Location: Sofiq

Как да си направим клип на ЦС 1.6

Post by CeCo_ »

Тук реших да ви напиша как стъпка по стъпка да си направите напълно готово клипче на ЦС (защото напоследак много хора питат за това и доста хора се обаждат неподготвени (няма да казвам никове ...) ).

1. Първо разбира се ще трябва да си направите демота на ЦС-са докато играете което става по следния начин : когато решите че ви връзва достатачно и искате да заснемете играта си пишете "record <име>" в конзолата (например : "record dust2" без кавичките ) след което показвате на какво сте способни,за да спрете записването се пише "stop" в конзолата (без кавичките).Само да ви кажа да правите по-къси демота,по-добре правете повече демота но по-къси.Също така трябва да знаете че когато записвате по този начин,вие гледате само собствената си игра.За да може да гледате какво правите от страни или да гледате някои други играчи трябва да правите демотата през HLTV което става по същият начин за записване само трябва да вкарате HLTV в сървара което става по следния начин : Пускате си HLTV и ви се отваря прозорче като "CONSOLE" но с името "HLTV".Пишете "connect <ip>" и HLTV-то влиза в даденото ИП.След което следват същите команди които ви казах по-горе.Разликата е че с HLTV се едно сте спектар и може едно положение да гледате от много различни ъгли.След като сте направили вече достатачно демота може да видите кои от тях стават и кои не с командата "playdemo <name>" ( например : playdemo dust2 ).Демотата ви се намират в папката "...\cstrike" (с име например : dust2.dem ).След като вече сте наясно кои демота искате да ви останат и кои не може да минете към следващата стъпка а тя е да обърнете от .dem в .avi,ето как :

2.За да обърнете едно демо в АВИ ще ви трябва програмката "fraps",лесно може да си я намерите.Първо си нагласете при обръщането каде да отиват ави-тата :!: .Ето как става самото обръщане : Пускате си ФРАПС и влизате в ЦС.За да не ви насича на ави-то предварително си сменете от видео настройките от 'OPENGL' на 'software'.Пишете в конзолата "playdemo <name>" и когато решите да започне записа на ави-то натискате "f9"(и това може да нагласите с кои бутон да става от самата програма.Предполагам че по подразбиране ще е "f9"),за спиране на записа е пак със същият бутон.Записа може да започне по сяко едно време на демото и да свърши също така (гледайте да хванете точният момент защото сас сигорност ще има моменти които са ненужни ...).След като вече се прикючили със записването на всички ави-та то най-добре си върнете видео насроиката от "software" на "opengl".Клипчетата ви се намират в зададената в програмата директория.Големината им е стабилно голяма но засега това не е проблем.Само ги преименувайте (ако желаете) за да си знаете кое какво е защото по-натам ще ви трябва.Сега вече си имате филмчета с играта си които може да се гледат през всяка програма която чете .АВИ.Разбира се това далеч не е завършеното ЦС-клипче.Вие най-вероятно имаето доста на брой ави-та и всичките са по 1-2 мин. а може и по-малко.Сега трябва да ги направим едно цяло и да ги окрасим (по собствен вкус).

3.За да слеете всичките си малки ави-та в едно цяло,или иначе казано за да ги направите така че да варвят едно след друго без да се налага постоянно да пускате ново и ново ще ви трябва следната програмка "sony vegas video".Аз лично си правих моите клипове всичките с нея и съм доста доволен.Тя от всички професионални програми е най-лесна (но не си мислете че е елементарна,далеч не.).Ще ви трябва много дълго време и стабилни нерви за да разберете (сами) кое как се прави,най-добре се потърсете в интернет има много страници с учения как се борави с тази програмка.Тя ще ви е от голяма полза не само за ЦС-са.Просто е удоволствие да се работи с нея.Няма да ви обяснявам как да работите с нея защото има много да си попиша а и вие сами може да искате да разберете (ако това ви е тръпка да се ръчкате),а и в нета както казах има достатачно уроци.С практика и желание сичко става :o

След като вече до изпипате клипчето си по ваш вкус и го запишете на PC-то си то ще бъде с ужасно голям размер.Разбираемо е,все пак доста сме го натоварили с всички екстри добавени от сони вегас-а (е зависи кой колко го е окрасил де но ... вапрос на вкус).Ако искате клипче което да си седи само във вашето PC демек само вие да си го гледате и нямате намерение да се доказвате пред останалите (рядкост са тези хора) като голям играч значи няма и смисал да му намалявате размерите,губи се качеството.Но ако все пак сте от онази голяма част от хората които са жадни да се показват като можещи (няма ништо лошо :!: ) значи ползваите пргорамката "video convert" и намелете размерите до нужните ви за качването в даденият сайт (с това качеството сериозно ще падне такаче си пазете оригиналат :!: ).Остана само да си разпространявате постиженията и да се радвате на хорските поздравления :o

Класата на това клипче разбирасе е далеч от класата на клипове като "SK Believe","Hard Clan: Die Hard (мойте лиубимци)","Nice One","zEx Movie","SK TheLatest Hits","The Art To Jump","Deagle Power","Just an AWP","tricks Movie 3 - final","eoLithic The Movie (няма как да не ги знаете)"","DHT The Digital Rabbit" и още много много други но не все пак те са светлинни години пред нас и във игра и във развитие по тези пргорами,а и все пак ние ползваме само ФРАПС и ВЕГАС(в случая),те работят с много други програми който и цял ден няма да стигне да се обеснят ...

В общи линий това е едно нормално клипче на ЦС на което може да се раздвате с право,все пак вие сте си се потрудил за него.Пожелавам ви касмет и успехи (и повече варзия че да станат хубави демота :D )

Надявам се съм ви помогнал.От тук натам всичко е във вашите раце :o

П.С. Моля темата да бъде заключена защото 100% съм обеден че ще стане голям спам,и се ваздържайте от неуместни и некомпетентни изцепки.
Last edited by CeCo_ on 23 May 2008, 21:51, edited 1 time in total.
User avatar
Zero
Потребител
Потребител
Posts: 267
Joined: 31 Jul 2007, 19:41
Skype: kinslayer134
Location: София
Contact:

Re: Как да си направим клип на ЦС 1.6

Post by Zero »

CeCo_ wrote:но не все пак те са светлинни години пред нас и във игра и във развитие по тези пргорами,а и все пак ние ползваме само ФРАПС и ВЕГАС,те работят с много други програми който и цял ден няма да стигне да се обеснят ...
Заради това изречение мога още веднага да ти я заключа.
User avatar
CeCo_
Потребител
Потребител
Posts: 5
Joined: 17 Mar 2008, 15:58
Skype: die__hard
CS Nick: John J. Rambo
Favorite version: CS: 1.6
Location: Sofiq

Post by CeCo_ »

Хаха,ми заклиучи я бе човек,мен не ми пречи да си кажа истината.Кво ще ми кажеш че не е така ли ?Познавам най-добрия в България по правене на такива клипове и тои е на половината на техните умения.Пак за ЦС игра по-добре и дума да не става да се мерим ... бадете реалисти стига обикаляхте по облаците и да си мислите че сте най,далеч не е така :!:
User avatar
Zero
Потребител
Потребител
Posts: 267
Joined: 31 Jul 2007, 19:41
Skype: kinslayer134
Location: София
Contact:

Post by Zero »

CeCo_ wrote:Хаха,ми заклиучи я бе човек,мен не ми пречи да си кажа истината.Кво ще ми кажеш че не е така ли ?Познавам най-добрия в България по правене на такива клипове и тои е на половината на техните умения.Пак за ЦС игра по-добре и дума да не става да се мерим ... бадете реалисти стига обикаляхте по облаците и да си мислите че сте най,далеч не е така :!:
Въобще не разбра смисъла на цитата ми. Това върху което исках да наблегна е думичката FRAPS, която няма нищо общо с moviemaking и показва колко не наясно си.
User avatar
CeCo_
Потребител
Потребител
Posts: 5
Joined: 17 Mar 2008, 15:58
Skype: die__hard
CS Nick: John J. Rambo
Favorite version: CS: 1.6
Location: Sofiq

Post by CeCo_ »

Хахахахаха.Аз ти казвам че ползваме 2-3 програмки те ползват по 20-30 ... ако ще и ЦС брои за програма,говоря за програми като цяло използвани.И ето че прогнозата ми за яко спам се збъдна.Не мина и ден и я оспамихте.Да я бехте заклиучили и сичко да си е тихо... сега ще има още сума "разбирачи" който да се покажат ...
User avatar
Zero
Потребител
Потребител
Posts: 267
Joined: 31 Jul 2007, 19:41
Skype: kinslayer134
Location: София
Contact:

Post by Zero »

Ето, че пак не разбра. Явно трябва да го обясня дума по дума. FRAPS, е програма, която вади ужасно качество и абсолютно никой Movie Maker не я ползва. Явно трябва да прочетеш темата ми в раздел "Demos (Клипчета)". Локвам.
Locked

Return to “Уроци”