Ако си търсите сървър, в който да играете...
Последно добавени сървъри:
1. Bulgarska Trewa \\OrgyTime//
93.123.18.5:27016
de_dust2
играчи: 4/32
de_dust2 cs map
2.
[Dust2 Only]18+ CS-ULTRAGAMING.info
93.123.18.6:27015
de_dust2И: 21/32
3.
Black-Gaming.COM # Dust2 Deathmatch
93.123.18.62:27016
de_dust2И: 2/32
4.
CS-BULGARIA # [Respawn+ArmyRanks]
93.123.18.50:27016
de_dust2И: 2/32
cl.csmegagaming.com:27017 CS MegaGaming Classic de_inferno 0/21 de_inferno cs map
93.123.18.7:27016 ExtremePlay.EU [CLASSIC] Extazy s VoDka cs_italy32 2/32 cs_italy32 cs map
93.123.18.80:27015 CS-UK.INFO # Dust2 Only de_dust2 0/32 de_dust2 cs map

CS 1.6 › За играта

Встъпление

Counter-Strike е позната на много хора по света. След първоначалното пускане на Half-life, мод обществото се зае със задачата да разработи няколко чудесни модификации за него. Една от тях беше изключително ранната версия на популярния Counter-Strike.

Модът е първоначално създаден от Jess Cliffe, който по това време е бил запален член на общността по правене на модове. Развитието на Counter Strike нараства с 10 000 посещения в първите две седмици, след като е пусната бета версията. Става ясно, че това е началото на нещо голямо. Интересът към играта расте и Valve назначава Jess Cliffe във Valve software, за да развие Counter Strike и да се издигне до по – високи нива...

В миналото и сега

Днес играта Counter Strike е все още много популярна в Steam. Тя привлича от 60 000 до 85 000 играчи по всяко време на деня, което я прави втората най – играна игра в Steam след Counter Strike: Source, нейният наследник.

От първото пускане на играта през юни 1999, нейната популярност се е увеличавала постепенно до това ниво, отстъпвайки единствено на своя Source вариант. Колкото до версията на Counter Strike 1.5, тя се е играела чрез мрежата WON, доста архаична система.

При излизането на Steam, основната система за доставка през Септември 2003, Counter-Strike е обновен към версията, която играете днес - 1.6.

Начин на игра

CS 1.6 е игра, в която Терористи се бият срещу Контра Терористи. Битката се провежда в рундове, които продължават от около 2 до 5 минути. Тези два отбора са вкарани в карта с някаква цел, която те трябва да изпълнят, както и да елиминират противоположния отбор.

Има 3 основни официални типа карти, като двете най – често срещани са "demolition" (унищожаване) (de_dust, de_dust2, de_aztec), и карти Counter Strike – освобождаване на заложниците (cs_assault, cs_militia, cs_office). Също така има и VIP карти, където един играч е VIP и неговият отбор трябва да го защитава, докато не стигне определена дестинация.

Всеки рунд започва с появяване на двата отбора на точно определени места от картата. Обикновено има "freeze time", по време на което играчите не могат да се движат, а купуват оръжията, които ще използват за рунда. След това започва битката, изпълнявайки и целите. Терористите се опитват да заложат бомби на местата, обозначени на картата за тази цел, а Контра-Терористите се стремят да обезвредят експлозивите, както и да елиминират всички терористи. На картите със заложници, терористите обикновено се появяват близо до заложниците, за да ги охраняват, а контрите трябва да проникнат в тила на противника, да вземат заложниците и да ги ескортират до "зоната за спасяване", която е близо до мястото им на появяване.

Ако играч бъде убит по време на рунда, той остава мъртъв, докато рунда не свърши и не започне друг. Докато е мъртъв, играчът може да следи как се развива хода на играта.

Точки се присъждат при достигане на целта или при убиване на всички играчи от противоположния отбор. На табло в играта се записват резултатите от победите на отборите, както и се води статистика за броя на вашите убийства и смърт.

Хардуерът

Оръжията, с които разполагате, са много добре балансирани и оптимизирани. Има богат избор, така че ще можете да намерите по нещо за всяка ситуация. Има различни пистолети (USP, glock17, and desert eagle), пушки (12 gauge and automatic), леки картечници (MP5, UMP, and Mac10), винтовки (M4a1, Ak47, Bull pup, Galil, Famas and Arctic Warfare Magnum), тежки картечници (Para), както и множество аксесоари (Kevlar + helmet, night vision, flashbangs, explosive grenades, smoke grenades, riot shield and defusal kits).

Позволени са ви 1 винтовка/SMG или MG, 1 пистолет, 2 заслепяващи гранати и 1 НЕ и дим граната. Другите аксесоари могат да бъдат закупени без ограничения.

Карти и Култура

Добила огромна популярност за по–малко от 10 години, Counter-Strike се превърна в една от предпочитаните онлайн игри. Поддръжката на модовете е страхотна, с огромен набор от потребителски модели / скинове / текстури и карти. Оригиналните карти са страхотни и са оценени толкова високо, че са подобрени и пуснати в Counter Strike: Source. Някои от най–добрите са de_dust 1 и 2, cs_office, de_aztec, de_inferno, cs_assault и cs_italy.

Играта, както можете да предположите, се използва и за професионални цели и се поддържа от някои от най–големите лиги, включително Cyberathlete Professional League (CPL). Да гледаш тези играчи е невероятно и малцина от нас могат да се конкурират с тях, но все пак CS е игра, която всички могат да си набавят и да се забавляват със свои приятели. В днешно време тя тръгва на почти всички компютри и чрез нея ще се сдобиете с опит и ще опознаете една от многото качествени игри, направени от Valve Software.

Превод: Joulutarina / cs-bg.info
Оригинален материал: halflife2.net

Creative Commons License

Това произведение е лицензирано под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
За да го използвате във Ваша разработка сте длъжни да поставите връзка към тази страница и да посочите името на автора.

Системни изисквания

Counter-Strike 1.6 Минимални системни изисквания:
Процесор: 500 Mhz
РАМ памет: 128MB RAM
Видео: DirectX v7.0 level graphics card (16MB)
ОС: Windows 2000/XP
Периферия: Мишка, Клавиатура, Интернет връзка

Препоръчителни системни изисквания:
Процесор: 1.6 GHz
РАМ памет: 256MB RAM
ОС: Windows 2000/XP
Периферия: Mouse, Keyboard, Internet Connection

Какво имаме в CS-bg за CS 1.6