CS-bg.info - форумът на CS-bg :: Counter-Strike фен сайт

Как да се държим културно във форума

Преди да пишете, запознайте се с правилата на форума!

Как да се държим културно във форума

Мнениеот lamer4e7o » 13 Фев 2011, 23:16

Добър вечер на всички! Може би няма какво толкова съществено да напиша в тази тема, но все пак ми мина това през главата, затова ще напиша тази тема, колкото и кратка да е тя.

Както вече сте забелязали, повечето потребители във форума са с предупреждение поради една или друга причина, но главната причина за това е, че не се държат културно, позволяват си обиди, псувни и други каруцарски изпълнения. За да предотвратим това занапред, ще напиша няколко редчета, които могат да ви бъдат полезни.

Нека започнем с това, как да се държим като нормални, зрели хора, без да нахалстваме. Когато имаме нужда от помощ или искаме да ни бъде доставен даден файл бързо, не спамим в темата, като пишем на нов пост: „Айде бе, какво стана?“, „С моята заявка какво стана?“ и подобни изречения, с които показвате вашето нахалство. Давам пример с подобен случай в реалния живот: Отивате в някой магазин и искате да си купите пакетче солети примерно. Магазинерката ви казва „Изчакайте малко“, а вие не чакате и казвате след минутка: „Айде бе, къде да ми солетите?“. Същото е това във форума. Бъдете търпеливи, изразявайте се културно. Желателно е, когато ви бъде доставена заявката, да напишете пост от рода на: „Мерси!“ или „Благодаря!“, с което изразявате вашите благодарности към човека, който ви е доставил дадения предмет, и естествено показвате, че не сте взети от гората и имате някакво възпитание. Може и на ЛС, не е фатално къде ще е, важен е жестът и така човекът, който ви е доставил предмета, ще се почувства удовлетворен и при повторна ваша заявка той най-вероятно ще ви я изпълни.

Другата грешка на 40% от форума е, че си позволяват масови обиди, псувни, закачки и т.н. Като за начало нека си представим, че общуваме на живо с потребителя/ите и започваме разговора и вие започвате да псувате. Хората отсреща, които ви слушат, веднага ще си помислят, че ви липсват първите седем години или че сте от някое село, ненапразно се използва думата „каруцар“. Тоест винаги, когато пишете даден пост, си мислете, че сте на живо и не искате да си покажете магарията пред останалите, които четат. Дотук добре. Нататък! Много хора са ми се оплаквали от потребител, който ги е псувал, обиждал и т.н… Драги потребители, умолявам ви, когато станете „жертва“ на обиди, псувни и т.н., използвайте бутончето за доклад, което го има дори и на ЛС, което означава, че ще можете да докладвате и дадено ЛС. След това ние, като видим доклада, ще преценим дали е на място и ще вземем съответните мерки с потребителя, който ви обижда. Безсмислено е да се правите на мъжаги, като отвръщате на „нарушителя“ с обиди, особено ако те са във форума, защото тогава и двамата ще получите наказание — в повечето случаи това е предупреждение. Не превръщайте форума в стадион! Има си чат програми, там си пишете, каквото искате, просто тук си има правила и се спазват. Също така, закачките/дразненията с даден потребител също са забранени, както го пише и в правилата. Самото намекване на дадена обида е забранено! И помнете — ние, модераторите, преценяваме кога да сложим предупреждение на даден потребител, не ни се бъркайте в работата, като нахалствате, спамите и т.н. на ЛС или във форума. Безсмислено е. Ако сте получили несправедливо предупреждение, си има тема за това и тя се намира в раздела Персонални проблеми. За обидите и псувните толкова. Мисля, че всеки знае как да се държи във форума и изобщо как да не си показва магарията, но в повечето случаи я показва, било то умишлено или неумишлено. Сдържайте си нервите! Бройте до 10, преди да напишете дадена обида, и се замислете дали мястото ѝ е тук, или не!

Това беше от мен. Не знам с колко ще ви е полезна тази тема, но мисля, че в нея има някои важни неща, които могат да ви бъдат в полза. За въпроси и предложения потърсете ме на ЛС. Темата се заключва.Копирането на съдържанието на темата без разрешението на автора е забранено!
lamer4e7o

Аватар
Потребител
Потребител
 
Мнения: 1862
Регистриран на: 13 Авг 2007, 10:24
Местоположение: Горна Оряховица
[ Профил в сайта ]

Re: Как да се държим културно във форума

Мнениеот Bai Shushul » 14 Фев 2011, 20:34

Темата се закача като съобщение. Надявам се да бъде прочетена и осмислена.
Bai Shushul

Потребител
Потребител
 
Мнения: 988
Регистриран на: 28 Юли 2008, 01:22
[ Профил в сайта ]


Назад към Правила

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани

cron

Creative Commons License

Valve, Steam, поредицата Counter-Strike и логото на всяко от изброените са търговски марки и/или
регистрирани търговски марки на Valve Corporation. Всички други търговски марки са собственост на съответните им собственици.

Design: iVoka • Special thanks: VaRkOlAKA
За сайта | Екип | За реклама | Карта на сайта | За контакти

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group | Theme by A1ex, edit by iVoka
Превод: Йоан Арнаудов | Корекции: Ивомир Петров
Условия за ползване | Политика на поверителност