ПРАВИЛА НА ФОРУМА (ОБНОВЕНИ НА 01.11.15)

Преди да пишете, запознайте се с правилата на форума!
Locked
User avatar
iVoka
CS-bg.info Admin
CS-bg.info Admin
Posts: 1324
Joined: 29 Jun 2007, 12:21
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: ivobg92
Contact:

ПРАВИЛА НА ФОРУМА (ОБНОВЕНИ НА 01.11.15)

Post by iVoka »

Всеки регистриран в този форум, редом с условията за ползване на форума, се задължава да спазва и следните правила:


I. Общи:
0. Научи се да не получаваш предупреждения за 1 минута:
 • Пиши на кирилица; без заглавия като „Помощ!“ и „Проблем“; без излишни мнения като „Много добър урок, браво!“; без мнения в изчерпани теми; не прекалявай с главните букви, големината на шрифта и цветовете; мнения да бъдат по целта на темата; аргументирай оценката си (без „не става“, „боза“, „10/10“); без разправии с екипа; културно и спокойно поведение.
1. Официалният език във форума е български.
 • 1.1. Писането на български с кирилица е задължително.
  1.2. Трудни или невъзможни за разчитане поради неграмотност или други причини постове подлежат на предупреждения.
2. Темата, която пускате, трябва да бъде на правилното място, с подходящо заглавие и да не се дублира.
 • 2.1. Преди да пуснете тема за каквото и да било, първо проверете с Google или Търсачката на форума дали вече няма подобна.
  2.2. Четете описанията на разделите, преди да пишете. Ако не можете да изберете раздел, можете да се обърнете към модератор.
  2.3. Заглавието трябва да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на „Помощ!“, „Имам проблем“, „Спешно“ и т.н. не са допустими.
3. Оформление на мненията и темите:
 • 3.1. Забранява се прекаляването с главни букви, цветове, стилове и излишни символи, увеличаването на шрифта на цялото мнение.
  3.1.1. Изрично се забранява писането на всяка дума с главна буква и писането изцяло с главни букви както в заглавието, така и в съдържанието на темата.
  Пример: Всяка Дума С Главна Буква / ПИСАНЕ САМО С ГЛАВНИ БУКВИ.
  3.1.2. Уголемяване на шрифта, екстравагантни цветове и писане с главни букви в постовете се допускат само при подзаглавия в отделни части на самия пост, когато това помага на разчитането и разбирането.
  3.2. Забраняват се цитатите на дълги коментари. При цитиране акцентирайте върху изречението или фразите, като се отстрани останалият текст.
  3.3. По-големите изображения ги качвайте в сайтове за целта и ги конвертирайте в линкове за удобство.
4. Забранено е да изнервяте другите потребители и да създавате напрежение.
 • 4A. Обиди и заплахи; критикуване на хората зад потребителските имена; обидни описания на други потребители; подклаждане на спорове; насаждане на неприязън към потребителите — ВАЖИ И ЗА ЛИЧНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ.
  4B. Потребителски имена, обиждащи други потребители.
  4C. Правилото важи и за потребители, които обиждат или уронват престижа на форума на други места.
5. Забранени са спамът и безсъдържателните (необоснованите) мнения.
 • 5.1. Спамът включва:
  5.1A. Мнения, които нямат нищо общо с въпроса на автора, целта на темата или предназначението на раздела.
  5.1A.1. Изключение може да се направи, когато е нарушено горното правило, но мнението носи информация и може да помогне на потребителите.
  5.1B. Постове, съдържащи само безсмислени емотиконки, само OFFTOPIC или само цитиране на предишно мнение от същата тема, без да има смисъл това.
  5.1C. Ненужни мнения тип „Много добър урок, браво!“, несериозни мнения в сериозни теми.
  5.1D. Теми тип „Регистрирай се и печели 2 цента на клик“.
  5.1Е. Писане в чужди теми с очакване на отговор и писане само с цел повдигане на тема (bump).
  5.2. Забранено е публикуването на неаргументирани коментари, когато се иска аргументирана оценка. Разделите, където се пускат подобни теми, включват (но не са ограничени до) Сървъри и Лични Разработки.
  5.2A. Примери за забранени постове: „Боза“, „Не става“, „10/10“, „Постарал си се, браво!“, „Добре, продължавай все така!“, „Хубави сървъри, дано да се развият!“ и т.н.
  5.2B. Правилото не важи за теми, където се цели отчитане на брой харесвания или желания.
6. Неуместно съдържание:
 • 6.1. Когато отговаряте на теми, се съобразявайте дали темата все още е актуална, или отдавна е изчерпана като съдържание. Отговори на изчерпани теми не са препоръчителни.
  6.2. Въпроси и забележки, отнасящи се лично към някой потребител, изпращайте чрез лични съобщения — става въпрос основно за искане на скайпове.
  6.3. Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата.
  6.3A. В такъв случай използвайте бутона „Докладвай“ горе вдясно на поста. Използвайте го, когато трябва да бъде модерирано мнението, а не за комуникация с екипа и други цели, примерно задаване на въпроси.
  6.3.1. Ако искате да помогнете на потребителя до идването на модератор, бъдете в полза с мнение като „Това е правилната тема — [линк]“ или му обяснете това, което не разбира. Правете го единствено когато сте сигурни.
  6.3.2. Ако все пак има критикуване, се позволява на автора да изяви подкрепа или отхвърляне на критиката.
7. Недопустимо съдържание:
 • 7.1. Изображения/текстове/видео с порнографско, расистко, обидно или подобно неприемливо съдържание, включително с груби изразни средства и жестоко поведение.
  7.2. Подвеждащи линкове. Например текст или графично изображение, при натискането на които потребителят бива отведен до страница, нямаща нищо общо с изписаното/изобразеното.
  7.3. Всички линкове трябва да водят директно към ресурса, а сайтовете или форумите, до които водят — достъпни без нужда от регистрация или други изисквания.
  7.3.1. Изрично се забраняват линковете към adfly и всички подобни сайтове за пренасочване, при кликане върху които потребителите трябва да гледат реклами, да кликат върху други линкове и да чакат известно време.
  7.3.1A. С цел удобство и красиво оформление могат да се използват URL Shortener-и, които пренасочват директно към ресурса.
  7.3.2. Изрично се забранява публикуването на „заключени“ постове, които трябва да се споделят в социалните мрежи преди преглеждане.
  7.4. Забранява се обсъждането на хакове, вируси и непозволени от закона дейности.
  7.5. Забранява се публикуването на крадени теми. Искайте разрешение от първоначалния автор преди това и цитирайте първоизточника.
  7.5.1. Ако забележите откраднати теми и при претенции за авторско право, се свържете с администратор или модератор.
  7.6. Забранява се публикуване на томболи, чиито записвания изискват регистрация в сайт/ове. Изключение може да се направи, ако това изискване е от нужда за съществуването на томболата, и по усмотрение на екипа.
  Може да помолите екипа на форума за съдействие относно мултиакаунтинг (мултизаписване).
8. Взаимоотношения между потребителите, форума и екипа:
 • 8.1. Забранява се едно и също лице да регистрира и да има повече от 1 ДЕЙСТВАЩ акаунт в CS-BG.INFO (баннатите акаунти са действащи, изтритите не са). Това е нарушение на условията за използване на сайта и се наказва с ограничаване на достъпа до няколко или всички акаунти под въпрос.
  8.2. Разправиите с модераторите и опитите да им се пречи да си вършат задълженията са наказуеми.
  8.2.1. При неспазване на добрия тон модераторите не се задължават да отговарят пред потребителя за действията си.
  8.2.2. Модераторите си запазват правото да премахват теми и мнения, противоречащи на добрите нрави и добрия тон, дори и в случаите, неописани в тези правила.
  8.3. Модераторите имат право да не се ръководят от тези правила при вземане на решение, когато въпросът касае интереса на форума, сигурността на потребителите или позитивната и дружелюбна атмосфера.
  8.3A. Модераторите могат да правят изключения от правилата в случаи, когато спазването им би навредило на полезния ефект.
Настоящите правила могат да бъдат преразглеждани и обновявани по всяко време от екипа. Ако продължите да ползвате форума, Вие изрично се съгласявате с направените промени.

II. При въвеждане на аватар/подпис:
1. За изображение на профила (аватар) и в подписа си нямате право да използвате картинки/текстове с порнографско, расистко, обидно и т.н. съдържание. Също така е забранено използването на картинка/текст, с които обиждате определен потребител, или група хора.

2. Подписът на всеки потребител не трябва да надвишава 200 пиксела височина.

3. Не е разрешена употребата на анимирани аватари и анимирани изображения в подписите с размер над 1 MB (1024KB). - Отменено!

4. Забранява се употребата на аватари като тези на членовете на екипа.

5. Забранява се поставянето на заблуждаващи препратки в подписите. За такива се считат връзки с текст или графично изображение, чието съдържание не отговаря на страницата, към която сочат. Нарушителите губят правото да имат свой подпис за неопределено време.

6. Аватарите/подписите не трябва да уронват престижа на форума.


III. При въвеждане на собствен ранг:
1. Ранговото изображение и текстът не трябва да наподобяват тези на членовете на екипа, както и да целят да представят потребителя като "по-висш" над останалите, без реално да са му предоставени такива права. При нарушение рангът ще бъде премахнат, без право на компенсация в случаите, когато потребителят е заплатил за поставянето му.

2. Изображение и/или текст, нарушаващо посочените в т. 1 от Правилата за въвеждане на аватар/подпис условия, подлежи на премахване без право на компенсация.

Отменени правила:
Забранява се на потребителите да пишат в теми, които не отговарят на посочените по-горе правила! - тази точка от правилника е отменена!

ПРИ НАРУШЕНИЕ:
Потребителите ще бъдат предупреждавани 2 пъти, като при получаване на 3-то предупреждение следва автоматичен бан с продължителност ~7 дена.
Last edited by Bai Shushul on 27 Nov 2015, 02:20, edited 75 times in total.
Locked

Return to “Правила”