Как да направим и конвертираме клип (Dxtory/FormatFactory)

В този раздел ще намерите много полезни теми, свързани с CS 1.6

В темите можете да пишете единствено ако имате въпрос, свързан с конкретния урок!
Post Reply
User avatar
OciXCrom
OciXCrom™ Official Profile
OciXCrom™ Official Profile
Posts: 585
Joined: 21 Mar 2013, 14:21
Skype: doctor.crom1234
CS Nick: OciXCrom
Favorite version: CS: 1.6
Steam Community ID: OciXCrom
Location: jb.iplay.bg:27015
Contact:

Как да направим и конвертираме клип (Dxtory/FormatFactory)

Post by OciXCrom »

Тъй като в последно време доста хора почнаха да ми задават въпроси как да си направят клип с хубаво качество, реших да направя тази тема и по-подробно да обясня как става това.

Преди да започнете, трябва да си изтеглите следните програми: След като сте изтеглили и инсталирали горепосочените програми, трябва да отворите Dxtory и да си оправите настройките Ако не знаете как точно трябва да настроите нещата, направете ги според следния клип:

YouTube видео

След като сте си настроили Dxtory, можете да направите клип като натиснете избраното от Вас копче за започване и спиране на записването по време на игра. Клипа ще се запази в избраната от Вас папка. Сигурно забелязвате, че клипа е прекалено голям, поради тази причина трябва да го конвертирате, използвайки FormatFactory. Отворете програмата и влачите и пуснете клипа в нея (drag and drop). Ще ви се отвори прозорче. Най-долу може да изберете къде да се запази клипа след конвертирането. Изберете Video -> MP4 и натиснете на Setting.

Image

Отново ще ви се отвори прозорче. Най-горе, където пише Profile, изберете High quality and size за най-добро качество. В долните настройки трябва да промените единствено AviSynth на On и Aspect Ratio на Fully Expand. За да си запазите настройките, цъкнете на Save As и си изберете име по ваше желание. След запазването на настройките, при следващо конвертиране можете просто да изберете опцията Custom от прозорчето на горната снимка, вместо отново да ги оправяте чрез Setting.

Image

След като сте си оправили настройките, натиснете бутона OK на всяко едно прозорче, за да Ви се отвори следното нещо:

Image

С натискане на Start конвертирането на клипа ще започне. Процеса може да трае по-дълго, зависи от големината на клипа. След като конвертирането завърши, клипа ще го намерите в папката която сте избрали. Големината му ще бъде драстично намалена, но качеството ще си остане непроменено.

«Темата е писана лично от OciXCrom™ и копирането ѝ е позволено само ако е включено името на автора и източника»
Post Reply

Return to “Уроци”