Ако си търсите сървър, в който да играете...
Последно добавени сървъри:
1. Fatall-Error(Classic Massive)[STEAM BONUS]
93.123.18.77:27020
de_inferno
играчи: 12/32
de_inferno cs map
2.
Random Server #321918
93.123.18.7:27015
de_dust2И: 3/32
3.
[RESPAWN NO.1]18+ CS-ULTRAGAMING.info
93.123.18.5:27017
de_dust2И: 29/32
4.
BlacK-GaminG # -Dust2 *RespawN|RankS*
93.123.18.38:27016
de_dust2И: 5/24
93.123.18.58:27017 Cs-Dust2-24/7.BG de_dust2 5/32 de_dust2 cs map
dd2.cs1.bg:27016 CS1.BG | DUST2 FOREVER #1 de_dust2 16/32 de_dust2 cs map
cl.csmegagaming.com:27017 CS MegaGaming Classic de_cache 2/21

Steam

Steam logo

Създатели: Valve Software
Официален сайт: http://store.steampowered.com/

Наличен е пълен превод на български език!

Какво е Steam

Steam е напълно безплатна онлайн платформа, разработена от Valve Software, чрез която могат да се играят игри под Windows и Mac, а в бъдеще се планира поддръжка и на Linux дистрибуциите.

Платформата разполага с пълен превод на български език и свой собствен онлайн магазин, от който могат да се закупуват дигитални копия на игри. Има три варианта за закупуване на игри — директно за акаунт, като подарък за приятел с възможност за изпращане директно или за запазване в Steam инвентарът.

Игрите, които се закупят и след това активират, не могат да бъдат местени по други акаунти — веднъж активирани остават завинаги в акаунта, в който са активирани (игрите, седящи в инвентара не се броят, може да ги активирате в последствие). Steam разполага с възможност за чат и разговор с приятели по време на игра и извън нея. Може да правите снимки на игрите, докато ги играете, както и да добавяте свои видеоклипове от YouTube акаунт директно в общността на Steam.

Вече е възможно да чатите със своите приятели или да преглеждате магазина през Steam приложението за iOS и Android устройства. Ако сте на път, но компютърът и Steam са пуснати, може да управлявате активността на профила си чрез мобилно устройство, задавайки дадени игри да се свалят, паузират или трият без да е нужно да сте пред компютъра си.

Steam позволява да играете игрите си от всеки компютър, на който е инсталиран клиента.

Steam улеснява всеки играч, закупил игри за акаунта си, като обновява всяка една игра, когато е налично някакво обновление за нея, напълно автоматично. Лесно може да си намерите сървъри, в които да играете през Интернет. Предлага начин да видите дали Вашите приятели играят някоя игра и ако е възможно, да се присъедините към нея.

В Steam също така може да намерите свои познати, с които да се добавите взаимно в списъка с приятели и да играете любимите си игри заедно в мрежа или кооперативен режим, да създавате и влизате в групи, да препоръчвате игри, да разговаряте и чатите по време на игра по много лесен начин, да виждате кой е на линия или играе, да трупате постижения на различни игри и т.н.

Steam магазин Steam библиотека Steam библиотека — инструменти Steam новини Steam общност

Big Picture

Това е новият режим на Steam, който осигурява на геймърите достъп до всички любими игри на телевизор. С натискането на един бутон Steam изкарва на цял екран нов потребителски интерфейс, оптимизиран за работа на TV. Big Picture е проектиран за използване с обикновен джойстик, като също така поддържа мишка и клавиатура.


Big Picture - Главен екран Big Picture - Библиотека Big Picture - Постижения от игра Big Picture - Чат с приятели Big Picture - Взаимодействие Big Picture - Общност Big Picture - Браузър

Как да защитим Steam акаунта си от кражби

Steam разполага с невероятна защита срещу хората, които желаят да ни свият акаунтите. Тя се нарича Steam Guard. Може да се активира от настройките на Steam клиента.

Steam Guard

С тази защита ще се нуждаете от достъп до Вашата е-поща, за да влезете в Steam акаунта си от непознат компютър или браузър. Ако влезете веднъж от една машина, няма да Ви иска код в последствие. Ако съчетаете Steam Guard с услугата на Gmail за изпращане на SMS при опит за вход в е-пощата Ви, така ще подсигурите своя Steam и Gmail акаунт на 100% и възможността за кражба е почти нищожна, тъй като, за да се влезе в Steam акаутът Ви е нужен код, който се изпраща на Вашата е-поща в Gmail, но за да влезете в нея е нужен кода от SMS-а, пратен Ви на мобилния телефон. Така хакерът няма да има достъп до Вашия мобилен телефон и няма да може да вземе кода от е-пощата Ви, за да влезе успешно във Вашия Steam акаунт.

Инсталация на Steam

 1. Изтеглете SteamInstall.msi.
 2. При избора на директория, където да бъде инсталирана програмата, е препоръчително тя да се намира на дисково устройство, различно от системното и с достатъчно свободна памет.
 3. Следва обновяване на файловете (снимка).
 4. Когато всичко приключи, ще се появи прозорецът за вход. В случай че все още нямате регистрация, вижте следващата секция.

Регистриране на акаунт

 1. От прозореца за вход кликвате върху "СЪЗДАВАНЕ НА НОВ АКАУНТ" (снимка).
 2. Изчитате важната информация и натискате "СЛЕДВАЩ" (снимка).
 3. Тук трябва да се запознаете с условията за ползване на услугата и да декларирате, че сте съгласни с тях като натиснете "СЪГЛАСЕН СЪМ" (снимка).
 4. В тази стъпка трябва да посочите потребителско име и парола, които ще използвате за вход. Те трябва да са изцяло на латиница. Това име няма да бъде видимо за никой друг, а при създаването на вашия обществен профил ще можете да въведете публичен никнейм. (снимка).
 5. Следва посочването на адрес за електронна поща. При използване на български email услуги често ще наблюдавате закъснение на писмата от Steam, като това прави влизането в акаунт, използващ Steam Guard защита, изключително трудно. Препоръчваме да използвате чуждестранни пощенски услуги, например Gmail. (снимка).
 6. Друга важна стъпка е попълването на таен въпрос и отговор, който само вие трябва да знаете. Пишете само на латиница! Използва се при забравена парола. (снимка).
 7. Накрая виждате въведената от вас информация и с това регистрацията приключва, вече можете да влезете в своя акаунт. (снимка).
 8. Потвърдете email адреса си и създайте своя обществен Steam профил като отидете в секция "COMMUNITY" и натиснете "Setup My Steam ID Now" (снимка).

Автор: WildBeast / cs-bg.info

Creative Commons License

Това произведение е лицензирано под Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
За да го използвате във Ваша разработка сте длъжни да поставите връзка към тази страница и да посочите името на автора.